Skip to main content

Andrologie – mannenzaken

Nascholing

Andrologie - mannenzaken

Andrologie is het specialisme dat zich bezighoudt met ziekten van mannen, net zoals de gynaecologie zich bezig houdt met ziekten specifiek van vrouwen. Maar terwijl er over gynaecologie een enorme hoeveelheid artikelen, boeken en lezingen te vinden zijn, is andrologie een klein en niet zo bekend vakgebied.

Omschrijving

Deze tweedaagse nascholing zal zowel het westers medische aspect als de klassiek Chinees medische visie van de gezondheid van het mannelijke urogenitaal gebied behandelen.

Er zal uitgebreid stilgestaan worden bij de anatomie en fysiologie van het mannelijke geslachtsorgaan, de urinewegen en de hormoonhuishouding. Zowel vanuit westers medisch als ook vanuit klassiek Chinees perspectief. Ook is er aandacht voor de ritmiek van de mannelijke cycli en de relatie met de natuurlijke beweging van dag en nacht, seizoenen en klimaten.

De pathogenese en de pathologie van het urogenitaal gebied komen uitgebreid aanbod en in het bijzonder aandoeningen als: erectiestoornissen, infertiliteit, prostaatproblematiek (vergroting, ontsteking en kanker). Ook de penopauze (of andropauze) zal besproken worden. De symptomen, de differentiaaldiagnose, de behandelingsprincipes en de behandelingsmethoden met acupunctuur en Chinese kruiden zullen zodanig praktisch besproken worden, dat ze meteen in de praktijk toepasbaar zijn.

Details

Cursus: Andrologie – mannenzaken
Duur: 2 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 290,- (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Dag: vrijdag en zaterdag
Datum: 24 & 25 mei 2024
Locatie: Oxrider Academy, Kloostercomplex New Loreto, Kloosterstraat 69 in Simpelveld (mogelijkheid tot overnachting in het klooster)

Accreditatie: NVA en Zhong in aanvraag
Vereiste voorkennis: Acupuncturist, herbalist, tuina- of shiatsu therapeut of laatstejaars student aan een van deze opleidingen
Cursusmateriaal: digitale hand-out, PowerPoint en digitale opname van de cursus

Docent

Yan Schroën

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 30 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als onderzoeker heeft hij de afgelopen decennia meegewerkt aan het bouwen van een paradigma brug tussen westerse wetenschap en Chinese geneeskunde. Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist en bij Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Oxrider Academy - Yan Schroën (Docent)

Aanmelden

  • Hidden

    Contactgegevens

  • Cursus

  • Hidden