Skip to main content

Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten

Vanuit een Chinees medisch perspectief

De complexiteit van auto-immuunziekten maakt dat de diagnostiek en de behandeling, zowel regulier westers als traditioneel Chinees, nog wel eens een uitdaging kan zijn. In deze 2-daagse cursus kijken we naar de westerse ideeën achter auto-immuun ziekten en hoe deze gerelateerd zijn aan onze TCM-ideeën. We zullen zowel het regulier westers medisch pathomechanisme als ook het Chinese nader bekijken.

Omschrijving

Daarnaast gaan we een aantal auto-immuun ziektes specifiek bespreken. De differentiaal diagnose en de acupunctuur en kruidenbehandeling van de ziekte van Sjögren, SLE, reumatoïde artritis, sclerodermie, ziekte van Hashimoto, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zullen uitgebreid besproken worden.

Details

Cursus: Auto-immuunziekten
Duur: 2 dagen
Taal: Nederlands
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 280,- (inclusief koffie, thee en lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Data: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA met code ATK
Accreditatie: Zhong in categorie 1 voor alle disciplines voor 14 NAPs
Accreditatie andere vakverenigingen op aanvraag
Vereiste vooropleiding: TCM basisopleiding, acupunctuur, tuina of Shiatsu opleiding
Cursusmateriaal: digitale hand-out

Oxrider Academy

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.