Skip to main content

Bi-syndromen

Nascholing

Bi-syndromen

Bi-syndromen is een specifiek pathologie beeld in de Chinese geneeskunde. Een bi-syndroom is een obstructie van de meridianen na een gelijktijdige invasie van drie klimaatfactoren. Door de invasie van pathogene Wind, Koude, Vochtigheid of Hitte ontstaat er een traagheid van de Qi en Bloedcirculatie, die gekenmerkt wordt door pijn, gevoelloosheid en zwaarte van de spieren, pezen en gewrichten. Er kan ook een zwelling en heetheid met beperking van de beweging van de gewrichten ontstaan.

Westers medisch vallen hier reumatische en reumatoïde klachten zoals reuma, reumatoïde artritis, artrose, pyogene artritis, en spierreuma onder. Maar ook aandoeningen als ischias, jicht, tuberculose, psoriasis etc. zijn te classificeren en te behandelen als bi-syndromen.

Omschrijving

In deze bijeenkomst zal het concept bi-syndroom uitvoerig behandeld worden. Wat de oorzaken zijn, het ziekteverloop, de verschillende differentiaaldiagnosen komen allemaal aan de orde. Ook zal de dynamiek tussen de verschillende groepen bi-syndromen besproken worden zodat het duidelijk wordt hoe ze in elkaar kunnen overgaan in het verloop van de aandoening. Dit is belangrijk om een prognose te kunnen maken en te kunnen inschatten wat het effect van je behandeling is geweest.

Naast de differentiaaldiagnose komen de behandeling en behandelingsstrategieën uitgebreid aanbod. Zowel kruiden en kruidenformules als ook de behandeling met acupunctuur, moxa en cupping komen aan de orde, zodat u dit direct in de praktijk kunt toepassen.

De eendaagse scholing sluit prima aan bij de bijeenkomst over Wei-syndromen en vormt samen een goed en zeer compleet overzicht over spier- en gewrichtsaandoeningen als gevolg van externe pathogene factoren.

Details

Cursus: Bi-syndromen
Duur
: 1 dag
Taal: Nederlands
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 145,- (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Dag: donderdag
Data: 28 april 2022
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Cursusmateriaal: digitale hand-out
Accreditatie:NVA en Zhong
Accreditatie andere vakverenigingen op aanvraag
Vereiste voorkennis: TCM-basisopleiding, acupunctuur, tuina of shiatsu opleiding

Oxrider Academy - Lezing

Docenten

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Aanmelden