Skip to main content

Bu Ming

Nascholing

Bu Ming

Het voeden van je bestemming

Volgens de taoïstische filosofie ligt je bestemming niet buiten jezelf, maar diep in je. Diep verborgen in de Nieren en ontstaan uit het feit dat de Hemelse Hun, de bezieling, de stoffelijke Po binnendrong en alle mentale en spirituele entiteiten creëerde. Tijdens je ontwikkeling van baby naar peuter, van peuter naar kleuter, naar puber en volwassene raakt onze bestemming steeds meer bedekt en verwijdert van onszelf. Wie ben ik? Wat is het doel van mijn leven? Grote vragen, waar veel van onze cliënten en ook wijzelf mee geconfronteerd worden. En die vaak ten grondslag liggen voor veel van onze aandoeningen.

Omschrijving

Tijdens deze zesdaagse zullen klassieken teksten als de Tao Teh Jing, de Yi Jing en ook medische klassiekers als de Huang Di Nei Jing als leidraad dienen om te ontdekken wat het taoïstische idee van bestemming betekent. We zullen kijken hoe ons ego ons probeert weg te houden bij onze bestemming, hoe we ons bewust kunnen worden van deze mechanismen en hoe we dit kunnen oplossen om toch in contact te komen met onze bestemming.

De taoïstische, confucianistische en boeddhistische teksten spreken ook over de inbedding in onze familielijn om onze bestemming te bereiken. De traditionele voorouderverering lijkt dank ook veel op familie-opstellingen uit het westen. Deze intergenerationele relaties zullen uitgebreid aan bod komen en helpen onze plek in dit leven weer in te nemen. Zo wel de confucianistische visie op de voorouder lijn als ook de taoïstisch/boeddhistische visie op de vorige levenslijn zullen ter sprake komen en hun invloed op het zijn. Qi Gong, acupunctuur en Chinese kruiden kunnen ons hierbij helpen. Technieken uit onder andere de Tibetaans boeddhistische/taoïstische An Shen school (Kalmeer de Geest school) zullen besproken worden tijdens deze bijeenkomsten, zodat u hiermee ook praktisch in uw praktijk aan de slag kunt. Zowel met uw cliënten als ook voor uzelf.

Tijdens de bijeenkomsten zal de theorie verzorgd worden door Yan Schroën en de Qi Gong zal Henk Vanderlijde voor zijn rekening nemen.

Details

Cursus: Bu Ming
Duur: 6 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën en  Henk Vanderlijde
Prijs: € 720,- (inclusief koffie & thee)

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Dagen: vrijdagen en zaterdagen
Data: 28 & 29 april, 16 & 17 juni, 7 & 8 juli 2023
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: geaccrediteerd door NVA en Zhong

Docenten

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Henk Vanderlijde (Nederland, 1956)

Naast zijn een officierscarrière bij de Koninklijke Marine en als manager bij de Geneeskunde Hulpverlening, heeft Henk zich altijd intensief beziggehouden met de Interne en Externe Martial arts. Deze fascinatie leidde er uiteindelijk toe dat hij de opleiding klassieke Chinese acupunctuur, Shiatsu en de docent opleiding Zhineng Qigong heeft gevolgd. Sinds 2006 heeft hij een eigen praktijk in Chinese geneeskunde in Heerlen (medischcentrumheerlen.nl/acupuncturist) en is hij als docent verbonden aan Oxrider Academy.

Oxrider Academy - Henk Vanderlijde (Docent)

Aanmelden