Chinese kruidengeneeskunde bij dieren

Chinese kruidengeneeskunde bij dieren

In samenwerking met Alona opleidingen organiseert Oxrider Academy een opleiding Chinese kruidengeneeskunde bij dieren. Chinese Kruidengeneeskunde  en acupunctuur vormen een belangrijk onderdeel van de TCM. Kruiden worden al meer dan 2000 jaar ingezet om harmonie te behouden en gezond te blijven. Ook bij de behandeling van gezondheidsklachten bij dieren, zoals paarden, honden, katten en knaagdieren kunnen Chinese kruiden ingezet worden. Zowel de lichamelijke als de geestelijke aspecten van het dier zijn van belang.

Inhoud kruidenopleiding

Een praktische inleiding in de Chinese Kruidengeneeskunde. “De andere manier”van fyto-farmacologie van de Chinese Geneeskunde; de energetica van enkelvoudige kruiden. Hun indeling in de Materia Medica. Hoe zijn kruidenformulies samengesteld.

Elke lesdag wordt een categorie kruiden en formules behandeld die bij elkaar horen: Qi voedende kruiden, bloed voedende kruiden, Qi bewegende kruiden etcetera. Het direct toepassen van de formules in de praktijk is het uitgangspunt van deze cursus.

Opbouw van de opleiding

Het opdoen van kennis over kruidenformules in theorie en praktijk. Deze kennis wordt meteen omgezet in de praktische toepassing hiervan door de kruiden en kruiden formules te koppelen aan –in de praktijk- veel voorkomende aandoeningen. Uitgangspunt is de diagnostiek uit de traditionele Chinese geneeskunde en de systeem biologische benadering bij paarden en kleine huisdieren. Het direct toepassen van de formules in de praktijk.

Details

Duur: 11 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën

Data: aanvang van de cursus is 24 september 2020
Locatie: Milieu Educatief Centrum, Dennescheerderdreef 11, 4707 PK Roosendaal

Aanmelden via Alona

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.