Skip to main content

Darmpathologie

Darmpathologie

Onze darmen vormen niet alleen een cruciaal onderdeel van onze spijsvertering, maar zijn ook een essentieel deel van ons bewustzijn en vormen de basis van ons immuunsysteem. Tijdens deze tweedaagse zullen wij de fysiologie van al deze aspecten zowel vanuit westers als ook vanuit Chinees medisch oogpunt gaan bekijken.

Omschrijving

Vertrekkend vanuit de Chinees medische fysiologie van de darmen bekijken we wat er zoal mis kan gaan en welke pathologieën zich zowel fysiek als emotioneel/psychisch zich kunnen ontwikkelen. Wat is de TCM-achtergrond van aandoeningen als Crohn, Collitis Ulcerosa, ontlastingsproblematiek zoals diarree en constipatie, voedselallergie, coeliakie, buikpijn bij kinderen, divertikels, leaking gut syndroom, prikkelbaar darmsyndroom? Aan bod komen de etiologie, de differentiaal diagnose en de TCM behandeling van deze aandoeningen.

Details

Cursus: Darmpathologie
Duur: 2 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 280,- (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Data: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA, Zhong, andere vakverenigingen op aanvraag
Vooropleiding: TCM-therapeut, laatste jaar student TCM opleiding
Cursusmateriaal: Digitale syllabus

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.