Diabetes mellitus

Diabetes mellitus

Het voeden van je bestemming

Teveel van het goede… dat is diabetes type II vanuit Chinees medisch perspectief. Diabetes II begint langzamerhand de grootste bedreiging van onze volksgezondheid te worden en de oorzaak van veel andere welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, dementie en kanker. Het wrange van het verhaal is dat diabetes een gevolg is van onze welvaart. En de daarbij horende overvloed. Juist door teveel van het goede, ontstaan er geweldige tekorten.

Omschrijving

In deze tweedaagse zullen we een systemische benadering van het westerse pathomechanisme bespreken. Nieuwe inzichten uit westers medisch onderzoek laten zien dat de lever en de glycolyse een veel grotere rol spelen dan tot nu toe gedacht.

En dan de Chinese benadering. Hierin komen de volgende aspecten aan de orde: differentiaal diagnose, behandelingsprincipes, acupunctuur en Chinese kruiden behandeling.

Dit biedt u mogelijkheden om meer persoonlijke leefstijl adviezen te geven, meer individuelere bewegings- en voedingsrichtlijnen op te stellen samen met uw patiënt. Een praktijkgerichte nascholing die u de volgende dag kunt gebruiken in uw praktijk.

Details

Deze nascholing wordt georganiseerd in samenwerking met TCMA.
Meer informatie en inschrijving vindt plaats via de website van TCMA.

Kan gebruikt worden als keuzecursus voor module Pathologie en therapie in de opleiding Acupuncturist.

Aanmelden via TCMA
Oxrider Academy

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.