Skip to main content

Diagnostiek van het voelen

Diagnostiek van het voelen

Deze vijfdaagse cursus borduurt voort op de cursus Diagnostiek, waarin u hebt leren waarnemen en ondervragen. Nu gaat u voelen. U maakt kennis met een van de kernprincipes van de Chinese geneeskunde: de polsdiagnostiek. U gaat de Ba Gang (8 Principes) herkennen in de pols, de organen leren voelen en de eerste voorzichtige stapjes in de relatie tussen tong, ondervraging en pols leggen. Ook leert u de eerste beginselen van de buikdiagnose en het voelen van de meridianen. Een vooral heel praktische module, waarbij er veel op elkaar geoefend gaat worden.

Details

Cursus: Diagnostiek van het voelen
Duur: 5 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 625,- (inclusief koffie & thee)

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Dagen: vrijdagen en zaterdagen
Data: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA, Zhong, andere vakverenigingen op aanvraag
Vereiste voorkennis:  inhoud van cursus Diagnostiek
Curusmateriaal: digitale syllabus
Studiebelasting: 30 contacturen (5 lesbijeenkomsten) / 90 zelfstudie uren (gemiddeld)

Oxrider Academy

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Programma

Deze tiendaagse is verdeeld in vijf blokken van twee dagen (vrijdag en zaterdag). Het programma ziet als volgt uit:

Blok 2.1

  • Inleiding in de polsdiagnose

Blok 2.2

  • Hara diagnose

Blok 2.3

  • Meridianen palperen