Skip to main content

Diagnostiek

Diagnostiek

In deze vierdaagse cursus maakt u kennis met de basismethode om het complexe patroon van het dynamische evenwicht van een organisme in kaart te brengen. Zowel in een gezonde als ook in een pathologische toestand.

Omschrijving

U zult leren hoe u uw zintuigen kunt gebruiken om de karakteristieke kenmerken van gezondheid en ziekte te herkennen en te benoemen.

Na deze module kunt u een klassieke Chinese medische ondervraging uitvoeren, de basisprincipes van de tong diagnose toepassen en symptomen herkennen door te horen, ruiken en kijken.

Details

Cursus: Diagnostiek
Duur
: 4 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 520,- (inclusief koffie & thee)

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Dagen: vrijdagen en zaterdagen
Data: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA met code AT, Zhong is lopende
Accreditatie andere vakverenigingen op aanvraag
Vereiste voorkennis: leerdoelen van de cursus Fysiologie
Curusmateriaal: digitale syllabus
Studiebelasting: 24 contacturen, 72 uren zelfstudie (gemiddeld)

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Programma

Deze cursus is verdeeld in twee blokken van twee dagen (vrijdag en zaterdag). Het programma ziet als volgt uit:

Blok 1.1 (2 lesdagen)

  • De Vier Diagnostische methoden
  • Diagnostiek door horen en ruiken
  • Diagnostiek door kijken
    • Tongdiagnose

Blok 1.2

  • Diagnostiek door ondervragen
    • 10+2 vragen