Skip to main content

Geriatrie

Geriatrie

De Shen van lang leven

We worden met z’n allen steeds ouder en onze maatschappij vergrijst steeds meer. Wat gebeurt er vanuit Chinees medisch oogpunt met ons lichaam en onze geest als we ouder worden? Hoe kunnen we gezond ouder worden? En helder van geest blijven?

Omschrijving

Alzheimer en dementie neemt steeds meer toe in onze samenleving. In deze nascholing zullen we de fysiologie van oud worden nader bestuderen. Vanuit biochemisch en cellulair oogpunt en vanuit traditioneel Chinees medisch perspectief. We zullen bespreken hoe we met acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde dit proces kunnen begeleiden. Wat zijn onze TCM mogelijkheden bij Alzheimer en dementie?

Details

Cursus: Geriatrie
Duur: 1 dag
Taal: Nederlands
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 145,- (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Datum: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA, Zhong, andere vakverenigingen op aanvraag
Vooropleiding: TCM-therapeut, laatste jaar student TCM opleiding
Cursusmateriaal: digitale syllabus

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.