Skip to main content

Meridiaanbewegingen

Nascholing

Meridiaanbewegingen

Meridiaan gebaseerde beweging voor de Zes Niveaus

Deze bijscholing zal bestaan uit de theoretische uitleg van de Zes levels door Yan Schroen. Het grootste gedeelte zal een praktische ervaring zijn van oa yogahoudingen, soms met myofasciale balletjes. Met daarna het samen oefenen hoe dit werkt op verschillende lichamen met prop gebruik voor individuele aanpassingen.

Voorkennis van de Zes Levels is hierbij nodig. Deze bijscholing is gericht op therapeuten en laatste jaarsstudenten Chinese geneeskunde. Yoga docenten die YIN2a, of Yin2B bij Stillnessinyoga hebben doorlopen of daar nu aan deelnemen kunnen hier ook bij aan sluiten, en zijn van harte welkom!

Omschrijving

In deze bijscholing zal Yan Schroen ons uitleggen hoe de lagen van de Zes Divisies de basis vormen van de structuur van het lichaam en de geest. Deze verschillende lagen manifesteren zich in de verschillende meridianen en vormen de basis van waaruit alle structuren zoals botten en spieren vorm krijgen. Deze lagen geven de beweging van extern naar intern weer en omgekeerd weer, en kunnen ons iets vertellen over de toestand van gezondheid en verloop van ziekte.

Anoshe zal je deze meridianen en lagen laten ervaren en de verschillende functionaliteiten van die lagen laten voelen. Aan het eind van deze driedaagse kan je de oefeningen of yoga houdingen voor de zes levels voor je eigen gezondheid gebruiken en/of voor je patiënten.

Details

Cursus: Meridiaanbewegingen
Duur
: 3 dagen
Taal: Nederlands
Docent: Anoshe Overington en Yan Schroën
Prijs: € 450,- (inclusief koffie & thee)

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Dagen: vrijdag t/m zondag
Data: 8, 9 & 10 april 2022
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Aangevraagd: Zhong in Categorie 1 voor TCM-therapeuten (6×7 = 42 NAP)
Accreditatie andere vakverenigingen op aanvraag
Vooropleiding: TCM-therapeut, laatste jaar student TCM opleiding
Cursusmateriaal: digitale hand-out

Oxrider Academy - Lezing

Docenten

Anoshe Overington

Anoshe’s spirituele zoektocht begon in 1982 door yoga, meditatie en Qi Gong klassen te volgen in haar geboorteplaats Amsterdam. Naast vele vormen van yoga, studeerde ze dans, Qi Gong, Bharat Natyam en vele andere vormen van meditatie in beweging. Sinds de jaren 80 heeft ze veel Qi Gong docenten mogen ervaren zoals Mantak Chia, Benjamin Loo, Shen Hong Xun, Phoa Yang Thiong, Robert Peng, Patrick Kelly en velen anderen. Anoshe is een pionier van het gebruiken van de map van Chinese geneeskunde op Hatha yoga houdingen, nadat ze 10 jaar eerder yin yoga begon te doceren, Ze gebruikt vooral de map van de Zes Divisies, omdat ze vaak perfect passen op deze houdingen. Ze heeft de visie dat yoga een individuele practice zou moeten zijn op het pad van gezondheid en spiritueel groei. Anoshe doceert samen met haar man Nigam yin en yang yoga opleidingen en bijscholingen voor yoga docenten in Doorn voor hun school www.Stillnessinyoga.com., waar ook acupuncturisten in betrokken zijn als docenten.

Oxrider Academy - Anoshe Overington (Docent)

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Aanmelden