Midwinterlezing

Midwinterlezing

Verhalen uit de oosterse taoïstische traditie, uit de Keltisch Germaanse traditie en de Bijbelse traditie vervlechten zich en laten zien dat door de tijd heen steeds hetzelfde verhaal verteld worden, met steeds andere woorden en helden. Verhalen die ons verbinden met de natuur en met elkaar.

Omschrijving

Een lezing over onze relatie met de grond waarin wij geworteld zijn en de hemel waaronder wij leven. Over de beweging van de zon, de maan en de sterren en hoe zij onze feesten en gebruiken, onze rituelen, sagen en legenden en onze streekgerechten bepalen. Hoe dag en nacht, eb en vloed, de seizoenen ons dragen op het ritme van de wetmatigheden van Qi.

Details

Duur: 4 uur
Taal: Nederlands
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 35,-, incl. koffie, thee en water

Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
Datum: zaterdag 12 december 2020
Locatie: Online via platform Zoom

Deelnemers: iedereen die geïnteresseerd is
Cursusmateriaal: niet van toepassing
Accreditatie: NVA goedgekeurd met halve dag de code AT,
Zhong nog in aanvraag en andere vakverenigingen op uw verzoek

Oxrider Academy

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Aanmelden