Midzomerlezing

Midzomerlezing

De week met de langste dagen. De hemel is zwaar van de warmte. Strakke blauwe luchten overdag en ’s avonds heerlijk lange zwoele avonden. De midzomerzonnewende vindt plaats. Het is de tijd van de feesten van Litha, van St. Jan, Midsommarafton en de Bonfire nigth.

De zon bereikt ’s middags, aan de zuidelijke hemel, zijn hoogste punt van het jaar. Maximale Yang op het noordelijk halfrond. De natuur barst uit zijn voegen, overal is voedsel en de komende weken zal het alleen maar toenemen.
In alle culturen vieren we het feest van het licht en het vuur, de overvloed, de rijkdom van het leven. Want na deze week worden de dagen weer korter en bereiden we ons voor op de Yinne periode.

Omschrijving

Deze lezing gaat over de verhalen en gebruiken van de midzomerzonnewende. Over ons voedsel die verbonden is met deze tijd. Over wij ons herinneren hoe het is om met het ritme van de wetmatigheden van het universum te leven en er deel van uit te maken.
Ontdek hoe het is om over je innerlijke vuur te springen…

Details

Duur: 4 uur
Taal: Nederlands
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 35,-, incl. koffie, thee en water

Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
Datum: zaterdag 26 juni 2021
Locatie:Kappelerput, Somerenseweg 100 in Heeze

Deelnemers: iedereen die geïnteresseerd is
Cursusmateriaal: niet van toepassing
Accreditatie: NVA en Zhong accreditatie in behandeling en andere vakverenigingen op verzoek

Oxrider Academy

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Aanmelden