Skip to main content

Puntselectie

Puntselectie

Acupunctuurpunten: organisatie en selectie

In deze tweedaagse volgen we de rivieren van het meridiaanlandschap, zullen stilstaan bij de betekenins van de Chinese namen van punten en die relateren aan hun functie en locatie in het Innerlijke Landschap.

Omschrijving

In deze tweedaagse volgen we de rivieren van het meridiaanlandschap, zullen stilstaan bij de betekenins van de Chinese namen van punten en die relateren aan hun functie en locatie in het Innerlijke Landschap. Ook zullen we naar de verschillende groepen acupunctuurpunten kijken en zien waarom ze zo gegroepeerd zijn en hun klinische toepassing bespreken. Om uiteindelijk het verband te leggen tussen een goede klassieke Chinese differentiaaldiagnose en de bijbehorende punten en naaldtechniek. Een puntselectie die leidt tot een dynamische puntformule, die u vanuit uw kennis van het Innerlijke Landschap kunt onderbouwen.

Details

Cursus: Puntselectie
Duur: 2 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 280,- (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Datum: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA, Zhong
Accreditatie andere vakverenigingen op aanvraag
Vooropleiding: TCM-therapeut, laatste jaar student TCM opleiding
Cursusmateriaal: digitale syllabus

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.