Skip to main content

Shang Han Lun

Shang Han Lun

Praktische toepassing van de zes divisies

Zo’n kleine 2000 jaar geleden schreef Zhang Zhong Jing dit meesterwerk over infectieziekten. Zijn waarneming van de ziektebeelden en hun dynamiek is zo accuraat, dat zijn tekst heden ten dage nog steeds actueel en klinisch toepasbaar is.

Omschrijving

In deze tweedaagse zullen we zijn methodologie bespreken. Elke divisie afzonderlijk bespreken met hun symptomen en kenmerken, zodat de beelden snel herkend kunnen worden in de praktijk. En de bij elke divisie behorende kruidenformules zullen aan bod komen en besproken worden. Maar ook uitleg bij infecties zoals Corona, Q-koorts, Pfeiffer en Lyme zullen uitvoerig geanalyseerd worden. Een praktische en praktijkgerichte tweedaagse.

Details

Cursus: Shang Han Lun
Duur: 2 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 280,- (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Data: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA, Zhong
Accreditatie andere vakverenigingen op aanvraag
Vooropleiding: TCM-therapeut, laatste jaar student TCM opleiding
Cursusmateriaal: digitale syllabus

Oxrider Academy

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.