Skip to main content

Tao van seks

Tao van seks

De Chinese cultuur kent net als de Indiase een verfijnde cultuur van erotiek en seksualiteit. En net zoals India de wereldberoemde klassieker de Kamasutra heeft, kent de Chinese traditie ook dergelijke, meestal taoïstische, teksten. De Sü Nü Jing is het klassieke werk waarin Sü Nü, het witte meisje, de keizer Huang Di onderricht hoe hij zijn vitaliteit kan versterken en zijn leven kan verlengen door middel van seksuele handelingen. Seks was niet alleen een kwestie van voortplanting of genot, maar het had direct invloed op gezondheidstoestand was de theorie (en de praktijk).

Omschrijving

In deze eendaagse cursus zult u kennismaken met de klassieke Chinese ideeën hierover. Seksualiteit in relatie tot de meridianen, met name de Qi Jing Ba Mai, en de organen zullen besproken worden. En inzicht geven hoe adviezen op het vlak van seksualiteit net zo goed kunnen bijdragen aan het herstel en het onderhouden van de gezondheid van uw patiënten (en uzelf) als uw naalden en kruiden.

Details

Cursus: Tao van seks
Duur: 1 dag
Taal: Nederlands
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 145,-  (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Datum: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA met code AT
Accreditatie: Zhong in categorie 1 voor alle disciplines voor 7 NAPs
Accreditatie andere vakverenigingen op aanvraag
Vereiste vooropleiding: TCM basisopleiding, acupunctuur, tuina of Shiatsu opleiding
Cursusmateriaal: digitale hand-out, powerpoint en video’s van de bijeenkomsten

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.