Skip to main content

Therapeutische vorming

Therapeutische vorming

In deze driedaagse cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Therapeut – patiënt relatie
  • Ethiek
  • Wet en regelgeving

Ook behandelen we hoe dit in de dagelijkse praktijk toegepast kan en dient te worden. Veel van deze onderwerpen zullen door alle andere cursussen, die samen een opleiding vormen, heenlopen en regelmatig ter sprake komen. In deze cursus gaan we heel specifiek en gedetailleerd naar deze onderwerpen kijken en ze verdiepen.

Details

Cursus: Therapeutische vorming
Duur: 3 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 405,- (inclusief koffie & thee)

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Dagen: vrijdagen en zaterdagen
Data: nog niet gepland
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA, Zhong, andere vakverenigingen op aanvraag
Vereiste voorkennis: leerdoelen van de cursus Secundaire meridiaanleer
Curusmateriaal: digitale syllabus
Studiebelasting: 18 contacturen (3 lesbijeenkomsten) / 54 zelfstudie uren (gemiddeld)

Oxrider Academy

Docent

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.