Skip to main content

2023

Solar Calender

Activities

Activiteiten

De Spring Equinox Kitchen table talk is de eerste in een reeks van extracurriculaire activiteiten. Rond de major terms van de Chinese Solar Calendar zullen we lezingen, gesprekken en ontmoetingen organiseren. We maken ruimte voor de mensen die wij zelf graag aan het woord horen. Die lijst is lang, maar we hebben tijd. Binnenkort meer aankondigingen in onze agenda en via onze nieuwsbrief.

25 maart 2023

Spring Equinox

Kitchen table talk

Als de mensen van wie je graag wilt leren samen in een ontspannen sfeer praten over onderwerpen die je boeien, zou je daar dan niet bij willen zijn? Dat is de gedachte die aan de basis ligt van ons keukentafelgesprek. We hebben Joan Duveen, Tae-Hunn Lee (UK), Julian Scott (UK) en Arno Roelofs gevraagd om met elkaar te praten over gezondheid. Over gezondheid en vitaliteit.

Lees meer

20 april 2023

Grain Rain

Lecture

De Grain Rain, of Guyu in het Chinees, duidt op het einde van de kou en luidt het einde van de lente in. Wij hebben Henk Vanderlijde gevraagd om bij deze gelegenheid een lezing te geven. Hij zal ons in deze periode van de Solar Calendar in een lezing meenemen langs de keizerlijke hoven van het Oosten en het Westen.

Lees meer

24 juni 2023

Summer Solstice

Lecture

De week met de langste dagen. De hemel is zwaar van de warmte. Strakke blauwe luchten overdag en ’s avonds heerlijk lange zwoele avonden. De midzomerzonnewende vindt plaats. Het is de tijd van de feesten van Litha, van St. Jan, Midsommarafton en de Bonfire nigth.

Lees meer