Cursussen

Een groot deel van ons aanbod bestaat uit bij- en nascholingscursussen. Op verschillende gebieden bieden wij mogelijkheden voor verdieping en verbreding van kennis. De komende cursussen staan op een rijtje op de pagina aanbod.

Oxrider Academy

Darmpathologie

Onze darmen vormen niet alleen een cruciaal onderdeel van onze spijsvertering, maar zijn ook een essentieel deel van ons bewustzijn en vormen de basis van ons immuunsysteem. Tijdens deze tweedaagse zullen wij de fysiologie van al deze aspecten zowel vanuit westers als ook vanuit Chinees medisch oogpunt gaan bekijken.

Meer over darmpathologie

Chinese kruidengeneeskunde bij dieren

Kruiden worden al meer dan 2000 jaar ingezet om harmonie te behouden en gezond te blijven. Ook bij de behandeling van gezondheids-klachten bij dieren, zoals paarden, honden, katten en knaagdieren kunnen Chinese kruiden ingezet worden. Zowel de lichamelijke als de geestelijke aspecten van het dier zijn van belang.

Meer over dierenkruidengeneeskunde

Geriatrie

We worden met z’n allen steeds ouder en onze maatschappij vergrijst steeds meer. Wat gebeurt er vanuit Chinees medisch oogpunt met ons lichaam en onze geest als we ouder worden? Hoe kunnen we gezond ouder worden? En helder van geest blijven?

Meer over geriatrie

Diabetes mellitus

Diabetes II begint langzamerhand de grootste bedreiging van onze volksgezondheid te worden en de oorzaak van veel andere welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, dementie en kanker. Het wrange van het verhaal is dat diabetes een gevolg is van onze welvaart en overvloed.

Meer over Diabetes Mellitus

Acupunctuurpunten: organisatie en selectie

In deze tweedaagse volgen we de rivieren van het meridiaanlandschap, zullen stilstaan bij de betekenins van de Chinese namen van punten en die relateren aan hun functie en locatie in het Innerlijke Landschap.

Meer over acupuntuurpunten

Shang Han Lun

Zo’n kleine 2000 jaar geleden schreef Zhang Zhong Jing dit meesterwerk over infectieziekten. Zijn waarneming van de ziektebeelden en hun dynamiek is zo accuraat, dat zijn tekst heden ten dage nog steeds actueel en klinisch toepasbaar is.

Meer over Shang Han Lun

Bu Ming

Tijdens je ontwikkeling van baby naar peuter, van peuter naar kleuter, naar puber en volwassene raakt onze bestemming steeds meer bedekt en verwijdert van onszelf. Wie ben ik? Wat is het doel van mijn leven? Grote vragen, waar veel van onze cliënten en ook wijzelf mee geconfronteerd worden.

Meer over Bu Ming

Chinese kruidengeneeskunde

Module 1

Oxrider Academy biedt een beroepsopleiding Chinese kruidengeneeskunde aan, bestaande uit 4 modules van elk 10 dagen. Elke module wordt afgesloten met een toets. Wanneer alle modules met een voldoende zijn afgerond leidt dit tot het beroepsdiploma “Chinees herbalist”.

Meer over module 1

Systeemdenken en taoïstische filosofie

Geïnteresseerd in de taoïstische filosofie? Geïnteresseerd in de klassieke Chinese geneeskunde? Altijd al willen weten wat die klassieke Chinese medische en filosofische teksten nou eigenlijk betekenen en kunnen betekenen in de veranderende westerse samenleving van de 21e eeuw? Deze 10-daagse cursus is een inleiding in het systeemdenken en de taoïstische filosofie.

Meer over systeemdenken en taoïstische filosofie

Pediatrie

De fysiologie van een kind heeft een geheel andere organisatie en functionaliteit dan van een volwassene. Een kind is vol in ontwikkeling, zowel fysiek als emotioneel-psychisch en is daarom fysiologisch te Yang. Dat betekent dat alle processen een neiging hebben om Hitte te creëren en als een kind een pathogeen oploopt zal die snel omgezet worden in Hitte patronen.

Meer over pediatrie

Chinese kruidengeneeskunde

Module 2

Oxrider Academy biedt een beroepsopleiding Chinese kruidengeneeskunde aan, bestaande uit 4 modules van elk 10 dagen. Elke module wordt afgesloten met een toets. Wanneer alle modules met een voldoende zijn afgerond leidt dit tot het beroepsdiploma “Chinees herbalist”.

Meer over module 2