Skip to main content

Midwinterlezing

Lezing

Midwinterlezing

Van de winter en de dood

In deze blijmoedige verkenning aan het eind van het jaar over het eind van het leven. Om te ontdekken dat het jaar niet eindigt met de winter en de dood net zomin het eind van het leven is. Een verhaal over taoïstische filosofie, voorchristelijke tradities, zelf-organiserende systemen in de natuur en Chinese geneeskunde.

Op de dag van de midwinterzonnewende een beetje filosofisch mijmeren met een zuidelijke gemoedelijkheid, koffie, thee en iets winters lekkers. Elkaar ontmoeten op de kortste dag…

Iedereen is welkom.

Details

Lezing: Midwinterlezing
Duur
: 3 uur
Taal: Nederlands
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 35,-

Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Dag: woensdag
Datum: 21 december 2022
Locatie: ‘t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel

Vereiste voorkennis: geen

Oxrider Academy - Lezing

Spreker

Yan Schroën (Nederland, 1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed.

Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen.

En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Aanmelden