Skip to main content

Nascholingen

Systeemdenken & taoïstische filosofie

10-daagse cursus, start op 12 januari 2024

Yan Schroën

Geïnteresseerd in de taoïstische filosofie? Geïnteresseerd in de klassieke Chinese geneeskunde? Altijd al willen weten wat die klassieke Chinese medische en filosofische teksten nou eigenlijk betekenen en kunnen betekenen in de veranderende westerse samenleving van de 21e eeuw? Deze tiendaagse cursus is een inleiding in het systeemdenken en de taoïstische filosofie.

Meer over Systeemdenken & taoïstische filosofie

2-jarige opleiding Chinese kruidengeneeskunde

Start op 6 september 2024

Yan Schroën

De opleiding Klassieke Chinese kruidengeneeskunde bestaat uit 4 modules. De kruidenopleiding is praktijkgericht. Dat wil zeggen dat er afwisselend enkelvoudige kruiden en kruidenformules worden besproken, zodat de leerstof vrij snel ook toepas is in de praktijk. Het uitgangspunt van elke les is de Chinese diagnostiek en differentiaal diagnose, waaraan de kruiden en de formules worden opgehangen.

Meer over de 2-jarige opleiding Chinese kruidengeneeskunde

Andrologie - mannenzaken

24 & 25 mei 2024

Yan Schroën

Andrologie is het specialisme dat zich bezighoudt met ziekten van mannen, net zoals de gynaecologie zich bezig houdt met ziekten specifiek van vrouwen. Maar terwijl er over gynaecologie een enorme hoeveelheid artikelen, boeken en lezingen te vinden zijn, is andrologie een klein en niet zo bekend vakgebied.

Meer over Andrologie - mannenzaken

Shen-hammer Pulse Diagnosis

6-daagse cursus

Sybill Huessen, Sebatian Kütter

Iedereen kan polsdiagnose leren; de enige voorwaarde is dat het stap voor stap gaat en dat er zoveel mogelijk hands-on-oefentijd wordt geboden. In dat geval is het leren van de vaardigheden om de polsslag te voelen als het leren van een nieuwe taal: Er zijn maar een paar woorden en een beetje grammatica nodig om te beginnen en daarna moet men de taal beginnen te spreken om geleidelijk de woordenschat uit te breiden. Deze nascholing wordt in het Engels gegeven.

Meer over Shen-hammer Pulse Diagnosis

Europese kruiden energetisch bekeken

6 daagse cursus, start op 13 september 2024

Yan Schroën

In deze cursus krijgt u een inleiding in de fytotherapie zoals deze vanouds her hier in Europa gebruikelijk was. Een herontdekking, een “re-engineering” via de kennis van de Chinese kruidengeneeskunde van onze “eigen” kruidentraditie.

Meer over Europese kruiden energetisch bekeken