Skip to main content

Depressie

Nascholing

Depressie

In onze westerse samenleving is depressie een van de meest voorkomende psychische aandoeningen. Depressie heeft grote invloed op het individuele functioneren en de persoonlijke kwaliteit van het leven, maar ook voor de maatschappelijk is de impact enorm. Stress, oververmoeidheid, voedingspatronen zijn veel voorkomende oorzaken. Deze 2 daagse cursus is vooral praktijk gericht en biedt handvaten voor diagnose en behandeling.

Omschrijving

Depressie kan in alle fasen van het leven voorkomen. De oorzaken zijn divers en heel persoonlijk. In deze cursus zal er aandacht zijn voor de Chinese differentiaaldiagnose vanuit een ZangFu en JingLuo perspectief, waarbij de secundaire meridianen en de Qi Jing Ba Mai een speciale plek innemen.

Vanuit deze verschillende diagnoses zullen we terugblikken op de onderliggende klassiek Chinese ziektepatronen, maar ook naar de mogelijke westers biomedische verklaringen van de verschillende depressies.

Bij elk van de Chinese differentiaaldiagnoses zal het bij behorende behandelingsprincipe besproken worden en de mogelijke acupunctuur en Chinese kruidenbehandelingen aan bod komen.

Er zal ook aandacht geschonken worden aan hoe Chinese geneeskunde aanvullend kan zijn aan bestaande reguliere behandelingen bij depressie.

Details

Cursus: Depressie
Duur: 2 dagen
Taal: Nederlands (Engels indien nodig)
Docent: Yan Schroën
Prijs: € 290,- (inclusief koffie, thee & lunch)

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Dag: vrijdag en zaterdag
Datum: 21 & 22 april 2023
Locatie: Oxrider Academy, Kloosterstraat 4 in Schijndel

Accreditatie: NVA en Zhong goedgekeurd

Docent

Yan Schroën (1964)

Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 30 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als onderzoeker heeft hij de afgelopen decennia meegewerkt aan het bouwen van een paradigma brug tussen westerse wetenschap en Chinese geneeskunde. Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist en bij Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen is hij spreker op congressen over de hele wereld.

Oxrider Academy - Yan Schroën (Docent)

Aanmelden

Inschrijven voor de nascholing Depressie is helaas niet meer mogelijk.